Improve your Marketing
סרטון תדמית איך עושים זאת נכון
סרטון תדמית איך עושים זאת נכון
(המשך למאמרי הקודם: "סרטון תדמית למה זה טוב")
מומלץ להתחיל כל סרט תדמית בתחקיר קטן. מהו תחקיר ?
תחקיר הוא איסוף כל הנתונים החשובים על העסק אותו הולכים לצלם:
מתי העסק הוקם ועל ידי מי (וותק בשוק)
מי הם האנשים הפעילים בעסק (בעלים, הנהלה, צוות, אנשי המקצוע וכו…)
מה הם המוצרים או השירותים שהעסק נותן
מה הם החוזקות שלו (התמחויות)
מה הם החולשות שלו (זה כמובן לא יכנס לסרט)
מי הם המתחרים שלו (גם זה לא יכנס לסרט)
מה הם היתרונות שלו על המתחרים
מי הם הלקוחות שלו (קיימים ופוטנציאלים)
ועוד נתונים שיעזרו לאפיין ולבדל את העסק מהאחרים.
לסיכום: התחקיר הוא אוסף הנתונים שיעזור לנו לכתוב את התסריט. מהו תסריט ?
תסריט לסרט תדמית הוא בעצם "התוכנית" לפיה נצלם את הסרט שלנו.
כל תסריט מתחיל מרעיון או יותר נכון מרעיונות רבים אפשריים. מומלץ לערוך "סיעור מוחות" שבו מעיפים הרבה רעיונות באוויר ולאחר מכן בדרך של אלימינציה, ניתן לשלול את הרעיונות הפחות מוצלחים ומאלה שנשארו מגבשים קונספציה שתהווה את השלד של התסריט. הקונספציה תורכב משני חלקים: הקונספט התוכני, כלומר מהו התוכן שנרצה להציג בסרטון והקונספט הויזואלי, כלומר הסגנון והמראה החזותי של הסרטון: האם הקצב יהיה מהיר וקליפי או בזרימה איטית, האם ניראה אדם שמסביר או שנשמע קול של קריין בלבד (Voice over), איזו מוסיקה תשמע ברקע ? האם נשתמש בגרפיקה מתוחכמת ובאנימציה ? האם נשתמש בהומור או נפיק סרטון רציני ודידקטי, האם נצלם צילומי רחפן , שאלות שחלקן קשורות כמובן לגובה התקציב של הסרט. בניית התקציב יכולה להיקבע מראש או להתבצע במקביל לכתיבת התסריט בהתאם ליכולת הכספית של מזמין הסרט. כמו כן עלינו לאפיין את קהל היעד של הסרטון: האם קהל היעד שלנו הם ילדים או מבוגרים, האם הם אנשי מקצוע, האם זה לקהל הרחב או שזה לסקטור ספציפי. אחרי שבחרנו את התוכן והסגנון הוויזואלי, בנינו תקציב מתאים והגדרנו את קהל היעד, ניגש לכתיבת התסריט עצמו. תסריט של סרטון תדמית שונה במהותו מכתיבת תסריט של סרט קולנוע או דרמת טלוויזיה (אלה אם נבחר להפיק סרטון דרמטי עם שחקנים וכו). תסריט לסרטון תדמית מומלץ לכתוב כטבלה מחולקת לשלוש עמודות: בעמודה אחת: הטקסט של מה שנאמר, בעמודה שניה: מה שומעים: קריינות מוזיקת רקע, סאונד אפקט וכו' ובעמודה השלישית (והגדולה מכולן): תיאור של מה רואים על המסך – כולל גודל הפריים, תנועה וזווית המצלמה, תיאור הלוקיישן והרקע המצולם, פרופס (אביזרים מצטלמים) וכו…
ככל שנשקיע יותר בשלבים המקדימים: כתיבת התסריט, בחירת הלוקיישן, עיצוב סט הצילום, בחירת הציוד המתאים, הכנת האנשים המצטלמים וכו', כך נגיע מוכנים טוב יותר ליום הצילום.
ביום הצילום אם יש קריין מצטלם או פרזנטור, אני ממליץ להשתמש ב"טלפרומפטר" לקריאת טקסטים ולא לחסוך ולכתוב את הטקסט על בריסטולים שיורגשו בהטיית מבטו של הקריין (נראה לא מקצועי).
טלפרומפטר: מכשיר לקריאת טקסטים
גם על ידי הפקה מינימליסטית, ללא מאפרת סטייליסטית וצוות צילום ותאורה גדול, ניתן להפיק סרטון תדמית שיראה מקצועי ויעביר את המסר הרצוי בצורה טובה במחיר סביר.
כמה זה עולה לנו ?
ברור שאין מחיר מדף לסרטוני תדמית, הכל תלוי כמובן בעלויות ההפקה, סרטון תדמית מינימליסטי וצנוע יכול להתחיל מכמה אלפי שקלים בודדים וסרטונים מושקעים יכולים להגיע לעשרות אלפי שקלים.